Witam. Dzisiaj zagladam do zamrazarki - w poszukiwaniu ryby, a tu pusto, lecz zauwazylem pakiet krewetek. I tu rozpoczela sie burza w mozgu - nie wiedzialem ile G powinienem sobie przygotowac, jakie maja wartosci(ile bialka/wegli/tluszczu). Pierwsze co to odrazu odpalilem forum i szukam, szukam, a tu lipa., podobnie jak w "dzeinniku posilkow", [...]
[...] odżywczych. Sprawnie asymiluje ten typ białek przyjednoczesnym zachowaniu równowagi pokarmowej. •••••••••• MIESO I DROB Grupa O dobrze rozwija się na diecie bogatej w białko zwierzęce. Pierwsi posiadacze grupy ) mieli system trawienny idealnie przystosowany do przyjmowania mięsa. Wysoki poziom kwasów w ich żołądkach pozwalał szybko [...]
Czesc, Jestem na diecie redukcyjnej, wiem, ze moja waga (58kg ) jest ok w stosunku do wzrostu (168), ale nie podoba mi sie sylwetka (mam 29lat). Wczesniej wazylam jakies 54kg co mi bardziej odpowiadalo, ale brak ruchu i diety w tych ostatnich latach zaowocowalo tluszczem na brzuchu,ramionach i tylku :( ...)Chcialabym zejsc do 15% BF.Wiem ze to [...]
[...] insulinową, wody mineralne jako źródło wapnia Strona nr 72: cd wody mineralne jako źródło wapnia, wpływ Mg na tolerancję węglowodanową Strona nr 74: cd o wit D i K2; białko zwierzęce i roślinne – sumować czy nie. Strona nr 75: cd o białkach, Strona nr 76: przeliczanie na kg mc czy lbm Strona nr 77: wzmianka o aminowrażliwości, Protein [...]
[...] Jest jeszcze jeden punkt, którego nie wolno pominąć przy omawianiu kwestii białek. Mianowicie świat jest pętany fobią białka. Wszędzie dookoła słychać tylko wołanie o białko. Jednak 99% ludzi nie ma zielonego pojęcia czym są białka i "do czego służą". Tymczasem dla dorosłego człowieka jest ono niemal całkowicie zbędne. Wystarczą jego [...]
[...] Jogurt /Kefir / Maślankę - najlepiej chude bo tłuszcz dodamy z innych źródeł a te produkty mają nadać odpowiednią płynną konsystencje. 2.Biały ser / Białko z odżywki wysokobiałkowej - nasze główne źródło białka w tych posiłkach 3.Płatki owsiane/żytnie/quinoa/sojowe/orkiszowe itp. - wolnoprzyswajalne węgle, 4.Otręby/Odtłuszczone siemie [...]
[...] sojowe zawierają izoflawony które wywierają dodatkowy korzystny wpływ na poziom cholesterolu, a u kobiet chronią przed niektórymi nowotworami. Niektóre proszki to czyste białko, inne są mieszanką białek, węglowodanów i czasami niewielkiej ilości tłuszczu. Oba rodzaje są wartościowe, W celu najlepszego ich wykorzystania zapoznaj się z [...]
[...] przyciołem na węglach z 1.65 do 1.5 Na Kg/mc wychodzi: Białko 2.1g Tłuszcze 1.3g WW 1.5g Dni treningowe, Siłownia 10-11.30, Praca 14.00-23.00 (Jeśli jest to niedziela to białko z posiłku 5 pije po ciezarach , przed cardio żeby wyrobić się z posiłkami a orzechy i owoce dojadam w pracy) Posiłek I 8:00 3 białka jaj B:13 T:0 WW:1 Oliwa z [...]
[...] Complet -Ultimate lub MAXIVIT OMEGA3-capsułki żelowe# 1-2szt.do głównego posiłku ok.12-14h ODŻYWKA WYSOKOBIAŁKOWA np.X-TREME95/INKOSPORT/*** min.80%białka/-lub innego wysokobiałkowego preparatu / WHEY- ULTIMATE, UNIVERSAL, MLO, TWENLAB / w formie SHAKEA 2x dziennie /wieczorem po treningu oraz przed snem po 30g / w dniu bez treninu 1x dziennie [...]
[...] wykazały, że GABA wykazywały aktywność przeciw zmęczeniu”. OWOCE Owoce mory są również znaczące znaczenie w żywieniu człowieka . Wartości odżywcze kreują się następująco: białko to 1,55 g / 100 g suchej masy , zawartości lipidów 0,48 g / 100 g suchej masy , włókno surowe 1,47 g / 100 g suchej masy. Zawartość cukrów (W sumie 7,55 g / 100 g fw [...]
[...] gdyż to jaki osiągniemy cel zależy od tego jak będziemy się odżywiać. W każdym przypadku dieta kulturysty powinna być jak najbardziej czysta i co ważne - zbilansowana: - białko niezbędne jest do regeneracji zniszczonych i budowy nowych włókien mięśniowych najlepiej pozyskiwać z produktów niskotłuszczowych - mięsa (piersi z kurczaka/indyka, [...]
[...] białka dla sportowców siłowych wynosi od 1,5-2,4 g/kg wagi ciała. Nie ma przekonujących dowodów na to, by wyższe spożycie dawało jakiekolwiek korzyści. A teraz, które białko jest najlepsze: serwatka, kazeina czy soja? Oczywiście soja zyskuje sobie rosnącą popularność, ale prawdziwy wybór dotyczy tylko dwóch białek: serwatki i kazeiny (obie [...]
[...] spróbowania różnego gatunku morskich ryb, które mają wiele wartości odżywczych, są smaczne i przede wszystkim świeże wędrują na talerz kulturysty. Ryby posiadają wartościowe białko, którego ilość waha się w granicach 6-19g/100g w zależności od gatunku ryby. Białko to zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne (niezbędne), które są konieczne do budowy [...]
[...] obżerania się. Wskazówka 2: pij koktajle Mikser (blender) może być wspaniałą bronią w walce z nadwagą. Zmiksowane na aksamitną masę chude mleko, niskotłuszczowy jogurt, białko serwatkowe, lód, owoce i inne smaczne rzeczy mogą z powodzeniem zastąpić normalny posiłek i stać się pożywną przekąską. Atutami koktajli są: szybkość przygotowania, [...]
[...] zastąpił kanapkami z pomidorem to nie jest wegetarianizm....-mięso trzeba zastąpić produktami sojowymi, strączkowymi (fasole, groszki), kaszami, ryżem, razowymi pieczywem (białko zwierzęce tłuste przyswajalnym białkiem roślinnym). MIĘSO NIE JEST NAJWAŻNIEJSZE W DIECIE- Eskimosi umierają w wieku 30-40 lat nie tylko z powodu klimatu, ale tłustej [...]
[...] na różne bodźce chemiczne i fizyczne. Pożywienie pełnowartościowe powinno zawierać wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Należą do nich: białko, składniki mineralne i woda - stanowiące materiał budulcowy. Potem węglowodany i tłuszcze będące źródłem energetycznym oraz inne składniki niezbędne do regulowania [...]
[...] wykorzystać w pełni takiego białka. Jeżeli określony produkt będący źródłem białka, zawiera tylko 60% jakiegoś aminokwasu niezbędnego to oznacza, że organizm wykorzysta dane białko w 60% (owszem Twój posiłek zawierał 30g białka, ale na potrzeby ustrojowe organizm spożytkuje tylko 60% tej puli, czyli 18g). BIAŁKA NASION ZBÓŻ Większość białka [...]
[...] aminokwasów, z kolei aminokwasy egzogenne muszą być dostarczone z pożywienia. Do prawidłowego funkcjonowania organizm potrzebuje wszystkich 22 aminokwasów! Produkty bogate w białko: - mięso: wieprzowina, wołowina, drób; - ryby; - jaja; - nabiał (głównie twarogi i inne sery). Węglowodany Węglowodany stanowią dla nas paliwo, czyli dostarczają nam [...]
[...] bogata w witaminę B6 (Pyridoxine): ziarna zbóż, awokado, szpinak, fasola, banany, ryby, drób, mięso, orzechy, ziemniaki. 9. W czasie gorączki dieta powinna być bogata w białko i wysokokaloryczna. 10. Zażywaj lekarstwa podczas jedzenia, zwiększa to możliwość absorpcji leku i zmniejsza działania podrażniające błonę śluzową żołądka i jelit. [...]